2016

13433304_1033567906724469_149750394130098618_o


Ένα νησί φεστιβάλ- μία μαγική εμπειρία! Με 3 μέρες γεμάτες μουσική, συναυλίες, θέατρο και χορό, εκθέσεις, σεμινάρια και εργαστήρια, δράσεις για μικρούς και μεγάλους, για πρώτη φορά το τριήμερο Φεστιβάλ Τεχνών ΒΙΔΑ ΛΑΣΚΑ, στο νησί Βίδο.

Το Βίδο είναι ένα καταπράσινο νησάκι μόλις ένα μίλι (10 λεπτά με καραβάκι) απέναντι από την ιστορική παλαιά πόλη της Κέρκυρας. Έχει διατηρήσει  αναλλοίωτη τη φυσική του ομορφιά, μακριά από έντονες ανθρώπινες παρεμβάσεις, καθώς παραμένει ακατοίκητο και δεν κυκλοφορούν οχήματα.

Ένας μικρός φυσικός παράδεισος με πλούσια πανίδα και βλάστηση, ελαιώνες και πεύκα, μονοπάτια για περιήγηση, παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά! 

Οι δράσεις:

  • Συναυλίες με Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες: Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Φοίβος Δεληβοριάς, Γιάννης Αγγελάκας, Balkumbia(Βαρκελώνη), Κατερίνα Παπαδοπούλου(anastatica project), Paranaue,  Σπύρος Γραμμένος, Folk n’ Roll,     Τα παιδιά του Μπερντέ.
  • Παραστάσεις σύγχρονου χορού: Ευαγγελία Ράντου, Αχιλλέας Χαρίσκος,  Ναταλί Μάνδηλα, Ζωή Βάλερυ.
  • Παράσταση κουκλοθεάτρου : «Τρεις λαλούν»
  • Σεμινάρια χορού: Λίνα Ιωαννίδου , Φένια Κοντού, Μαριλένα Κάντα.
  • Σεμινάριο κρουστών: Paranaue (samba-reggae)
  • Εργαστήριο κατασκευής κούκλας: Τρεις λαλούν
  • Έκθεση φωτογραφίας: Ομάδα Φωτογραφίας Εναλλακτικού Πολιτιστικού Εργαστηρίου (υπευθ. Γιάννης Δημητράς)
  • Οπτικοακουστική εγκατάσταση.
  • DJ sets.

Το  Φεστιβάλ διοργανώνει ο Οργανισμός Κοινωνικής Διέγερσης O.S.C.S. και  η ομάδα της  ΒΙΔΑ ΛΑΣΚΑ, με την έμπρακτη στήριξη  του Δήμου Κερκυραίων.

Χορηγοί: Corfu beer, Frigotech, Bristot, Αzur, Freshlime, Bristol, Ηartoplast, La Tabernita Mexicana, To Mike, Electronet, Φ. Καζιάνης, Αφοι Μεσημέρη.

Χορηγοί  επικοινωνίας : KYMA f.m., CorfuwallCorfulandΚΑΣΕΤΟΦΩΝΟ,  All About Festivals, ΕΡΤ Κέρκυρας.

www.vidalaska.com2015


εννέα καταστήματα, εννέα καλλιτέχνες, μία βόλτα
walk around artProject που έχει ως στόχο την στήριξη και προβολή του έργου δημιουργών/καλλιτεχνών μέσα από παράλληλες εκθέσεις που θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες γωνιές της πόλης της Κέρκυρας. Μέσα από την κίνηση αυτή επιτυγχάνεται η ανάδειξη της ήδη υπάρχουσας αισθητικής σε διάφορα στέκια της πόλης και παράλληλα δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες να απολαύσουν την εικαστική δημιουργία σε χώρους που συχνάζουν. Εκεί που καταγράφεται το τεράστιο σύνολο των κοινωνικών συναντήσεων και η τέχνη μπορεί να τις μετ εξελίξει σε γόνιμες συναναστροφές.

Ο περίπατος της τέχνης έκλεισε τις δράσεις του με ένα πιάνο σε καντούνι της παλιάς πόλης της Κέρκυρας, με κάλεσμα σε περαστικούς, μουσικούς, να του δώσουν ζωή. Καταστήματα και καλλιτέχνες:

Nίκη Αναλύτη (εικαστικά) στο Πολύτεχνο.
Γιάννης Δημητράς (φωτογραφία) στο Petite Fleur.
Σπυριδούλα Ζάχου (εικαστικά) στο Βristol.
Πάνος Κανούτας (φωτογραφία) στην Conserva.
Δήμητρα Μάζη (επεξεργασία γυαλιού)στο Pomo Doro.
Σοφία Στάυρου (εικαστικά) στο Tsibeato.
Mελίνα Σχινά (φωτογραφία) στο Κεντρικον.
Γιώργος Τσιριγωώτης (εικαστικά) στο Stories .
Παναγιώτης Μαρλαγκούτσος (εικαστικά) στο Κάθε Πράγμα με τον Καιρό του

2012

3o Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού σε Αστικό Τοπίο

 

Συμμετοχή και στήριξη.


Το φεστιβάλ λαμβάνει χώρα στην Κέρκυρα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ performance έδωσαν ομάδες και καλλιτέχνες σύγχρονου χορού απ’ όλη την Ευρώπη όπως η Vicky Perez Miranda, Carmen Werner, Maura Morales κ.α. Θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια από τους διακεκριμένους χορευτές και δασκάλους όπως ο Anton Lachky, Damien Jalet, Johannes Wieland και Γιάννη Γιαπλέ.

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι να αποκαλύψει τις δυνατότητες του δημόσιου χώρου για σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία, να εξοικειώσει τους θεατές – περαστικούς από το χώρο των δρώμενων- με τον σύγχρονο χορό, να μεταμορφώσει τον αστικό χώρο σε μια πλατφόρμα επικοινωνίας.

Από το καθημερινό background ρουτίνας, ο δημόσιος χώρος αποκαλύπτεται ως ο ιδανικός τόπος για να εκφραστεί η σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία, να ξεδιπλωθούν οι ιδέες και οι εικόνες του σύγχρονου χορού, να ανταλλάξουν οι δημιουργοί γνώσεις, εμπνεύσεις και οράματα, να δώσουν οι καλλιτέχνες έμφαση και χρώμα στη ζωντάνια της πόλης. H πόλη μεταμορφώνεται σε μια πλατφόρμα επικοινωνίας ιδεών, σε πηγή άντλησης ερεθισμάτων για δημιουργία, σε τόπο συνάντησης και κοινό σημείο αναφοράς χορευτών και θεατών.

Το εγχείρημα  πραγματοποιείται και παρουσιάζετε σε συνεργασία με ομάδα καλλιτεχνών και το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κέρκυρας2011


Προβολή των βραβευμένων συμμετοχών του Ars Electronica.
cyberArts


Προβολή των βραβευμένων συμμετοχών του Ars Electronica για το 2011 στον πολυχώρο Πολύτεχνο στην Κέρκυρα. Από το 1987 το ARS Electronica αποτελεί μοναδική πλατφόρμα για τα νέα μέσα και την ψηφιακή τέχνη, καθώς είναι από τα σημαντικότερα φεστιβάλ του είδους του. Κάθε χρόνο το Ars Electronica διοργανώνει και ένα διαγωνισμό όπου συμμέτοχες χωρίζονται σε επτά τομείς: Computer Animation / Film / VFX, Interactive Art, Digital Musics & Sound Art, Hybrid 

2010

Θερινές βραδιές ταινιών μικρού στον κήπο του “λαού”

future shorts

 

 

Η Future Shorts είναι ένα από τα πιο γνωστά και καινοτόμα labels ταινιών μικρού μήκους. Από το 2003 έχει δημιουργήσει ένα ταχύ και επεκτατικό δίκτυο, δίνοντας την ευκαιρία σε παραγωγούς ταινιών να παρουσιάσουν την εργασία τους στη μεγαλύτερη θεατρική πλατφόρμα παγκοσμίως.

Με πάθος, πιστεύοντας στην δημιουργία ενός πολιτισμού γύρω από το μέσο, ενώ ταυτόχρονα η Future Shorts αναγνωρίζεται από τους παραγωγούς ταινιών, τη βιομηχανία και τον Τύπο παγκόσμια, για την ποιότητα και την μοντέρνα οπτική της.

Η Future Shorts λειτουργεί ως φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους και παρέχει ένα εναλλακτικό σύστημα στο παραδοσιακό πρότυπο των φεστιβάλ ταινιών, Το διεθνές δίκτυο περιλαμβάνει αυτήν την περίοδο περισσότερες από 60 πόλεις και 20 χώρες που παρουσιάζουν διαλογές ταινιών παγκοσμίως.

Ένας από τους στόχους της είναι να παρέχει μια εναλλακτική κινηματογραφική εμπειρία, όπου οι διαλογές θα συνοδεύονται συχνά από άλλα στοιχεία πολυμέσων, συμπεριλαμβανομένων των rescore εκτελεστών, εγκαταστάσεων, ζωντανής μουσικής και άλλων δρώμενων.

Στην Ελλάδα είναι η πρώτη φορά που παρουσιάστηκαν δημοσίως ταινίες από την Future Shorts. Η προβολές έγιναν στην Κέρκυρα στον Κήπο των Παλαιών Ανακτόρων, με άρωμα θερινού κινηματογράφου.

Με την συνδιοργάνωση της Πινακοθήκης, Δήμου Κερκυραίων, Future Shorts και της Μonopolis productions.

www.futureshorts.com2009


Φεστιβάλ “Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής”

 

 

Φεστιβάλ “Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής”στη πόλη της Κέρυρας με αρχικό σύνθημα να παραμένει το ίδιο: όλοι οι μουσικοί με τα όργανα στους δρόμους, είναι η γιορτή της Μουσικής.

Συνολικά 20 συγκροτήματα και 140 καλλιτέχνες από την Κέρκυρα και άλλα μέρη της Eλλάδας. Δύο κεντρικές σκηνές, στην Πάνω Πλατεία και στον κήπο των παλιών ανακτόρων συνέθεσαν το κυρίως γεγονός της εκδήλωσης με πολλές δράσεις δορυφόρους σε σημεία όπως την πλατεία Δημαρχείου, το Λιστόν, την πλατεία Αγίου Σπυρίδωνα, τη Σπηλιά.

Από το 1985, δημιουργήθηκε ένα ευρωπαϊκό καλλιτεχνικό δίκτυο μεταξύ Υπουργείων, Δήμων και συντονιστικών γραφείων με απώτερο σκοπό την στενότερη συνεργασία και προώθηση και ανταλλαγή καλλιτεχνών, καθώς και την πανευρωπαϊκή τους προβολή , προσφέροντας την δυνατότητα διαρκούς καλλιτεχνικής συνεργασίας, με εκδηλώσεις και πολιτιστικές συναντήσεις διεθνούς εμβέλειας.

2008

Τριήμερο κατασκηνωτικό φεστιβάλ

 

 

 

Λίγο έξω από τον Πέλεκα, ένα χωριό δυτικά της Κέρκυρας, 12 χλμ από την πόλη, βρίσκονται τοιχία έκτασης 1.000 τετραγωνικών μέτρων, όπου και περίμεναν τους “writers”  προκειμένου ν’ αποκτήσουν ζωή.

Το χρωματικό παιχνίδι συνόδευαν οι μουσικές των προσκεκλημένων DJs που έδιναν ρυθμό και κίνηση στους φίλους του Graffiti. Απέναντι, στον ελαιώνα, στη σκηνή, οι νύχτες αποκτούσαν ρυθμό χάρη στην παρουσία μουσικών συγκροτημάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στο stage του Φεστιβάλ φιλοξένησε μουσικά συγκροτήματα όπως οι Locomondo, One Drop, Plus dots,  Zona Bastarda, 63 High, THC, Professional Sinner.


Λίγο πιο πέρα, ο πλήρως εξοπλισμένος χώρος κατασκήνωσης φιλοξενούσε όσους επιθυμούσαν να παραμείνουν δωρεάν για όλο το τριήμερο στο χώρο διεξαγωγής του φεστιβάλ. Οι επισκέπτες, είχαν την ευκαιρία, εκτός από τα μουσικά δρώμενα να παρακολουθήσουν σεμινάρια και έκθεση έργων graffiti σε καμβά, όπως και video art, θεαματικό juggling show, θέατρο δρόμου.